į viršų
Nov 3, 2019

Hormonų balansas - raktas į sveikatą ir jaunystę

Post by 
Rūta Kriščiūnaitė
J

ūsų kūnas gali pasakoti istoriją. Ar žinojote, kad jūsų hormonų balansas atsispindi jūsų veide? Tai tiesa, ir jokios kosmetikos procedūros negali pakeisti fakto, kad jūsų hormonų lygis turi įtakos jūsų išvaizdai ir savijautai.

Dėl šios priežasties pakaitinė hormonų terapija tampa populiariu gydymu kovojant su amžiaus simptomais. Sausą odą, švelnią išvaizdą ir veido linijas gali lemti hormonų lygio kritimas - ir jei taip yra, sprendimas yra vėl sugrąžinti tinkamą hormonų lygį.

Jaunystės hormonai
Taigi, kokie čia pagrindiniai hormonai? Pažvelkime, kurie hormonai gali padėti jums atrodyti jauniau:

- Estrogenas. Mažėjantis estrogeno kiekis labiausiai prisideda prie sausų akių, sausos odos ir smulkių linijų aplink burną ir kaktą. Jūsų oda taip pat tampa plonesnė, nes kolageno ir elastino kiekis taip pat mažėja kartu su estrogenais.

Hormonas estrogenas yra atsakingas už tai, kad oda atrodytų jaunesnė dėl jo gaminamos hialurono rūgšties. Estrogenas veikia ne tik odą, bet ir raumenų masę, medžiagų apykaitą ir energijos lygį.

Moterys turi daugiau estrogeno nei vyrai; vyrų turi daugiau testosterono nei moterys. Moters estrogeną daugiausia gamina kiaušidės iki menopauzės, tai yra tada, kai antinksčiai pradeda gaminti didžiąją dalį moters estrogeno, nors ir mažesniu lygiu nei kiaušidės.

- Testosteronas. Nustebtumėte sužinoję, kad estrogenų terapija kai kuriais atvejais gali apimti net testosteroną.

Testosteronas yra hormonas, atsakingas už tai, kad vyrams būtų suteikiami akivaizdūs vyriški požymiai. Tačiau vyrai pradeda patirti testosterono lygio kritimą senstant. Mažas testosterono lygis (žemas T) yra susijęs su raukšlėmis, raumenų praradimu, svorio padidėjimu ir plaukų slinkimu.

Testosterono terapija gali įveikti fizinius, seksualinius ir emocinius pokyčius, atsirandančius senstant, ypač vyrui. Tai taip pat gali padėti gerinti miego kokybę.

- Žmogaus augimo hormonas. Žmogaus augimo hormonas (HGH) yra hipofizės gaminamas baltymas, kuris stimuliuoja ląstelių, raumenų ir kaulų augimą. Tačiau senstant HGH gamyba pradeda mažėti.

Kol žmogus jaunas, organizme gaminamas normalus žmogaus augimo hormono (HGH) kiekis, tai savo ruožtu lemia:


Jaunai atrodanti oda;
Mažiau kūno riebalų;
Greitesnė medžiagų apykaita;
Gera raumenų masė;
Didelis energijos lygis;
Aštrus mąstymas.


Todėl HGH hormonas vadinamas jaunystės fontanu, kuris turi daug naudos, kuri taip pat gali turėti įtakos jūsų miegui.

Kaip galime jums padėti?

Hormonų tyrimai atliekami kraujo tyrimų būdu. Išsiaiškinę jūsų hormonų lygį ir balansą, įvertinę jūsų gyvenimo būdą ir kitus faktorius, galime padėti jaustis geriau ir atrodyti jauniau. Atvykite pasitarti.

atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram