į viršų
Sep 19, 2019

Redermalizacija

Post by 
Asta Dumbliauskienė
M

ano labai mėgstama, ne tik kaip gydytojos, bet ir kaip moters su įvairiomis odos būklėmis, procedūra. Šį kartą dalinuosi su jumis savo įžvalgomis apie adatinę procedūrą - redermalizaciją.

Redermalizacija yra procedūra, kuri tinka tiek brandžiai odai siekiant joje prilėtinti senatvinius procesus, tiek ir gana jaunai odai, kuri turi glebumo požymių ir kapiliarinių problemų (kuperozinė oda).

Redermalizacija – tai adatinė procedūra, kurios metu naudojant papulių techniką į odą yra injekuojamas gintaro rūgšties bei hialurono rūgšties derinys. Hialurono rūgštis yra puiki statybinė medžiaga, ji skatina odos atsinaujinimą ir stabdo senėjimo procesus. Viena hialurono rūgšties molekulė pritraukia virš 100 molekulių vandens, todėl ji veikia kaip giluminis drėkiklis. Taigi ši redermalizacijos „kokteilio“ dalis palaikydama odos giluminę drėgmę ir stimuliuodama kolageno gamybą palaiko odos jaunatvę. Procedūra pagerina odos elastingumą, drėgmės lygį, tolygina odos atspalvį, mažina raukšles ir amžiaus žymes. Redermalizacijos procedūrai atiteko Geriausios odos kokybės gerinimo procedūros apdovanojimas AMEC Live and Visage kongrese 2017-aisiais metais.

Kita sudedamoji dalis – gintaro rūgštis – yra galingas antioksidantas, dalyvaujantis tiek ląstelių kvėpavimo, tiek energijos gamybos procesuose. Be to, gintaro rūgštis padeda slopinti uždegimus, ypač kapiliaruose. Taip pat skatina jų atsinaujinimą, teigiamai veikia jau išsiplėtusius kapiliarus, padeda jiems grįžti į normalią būseną. Dėl tokių savybių redermalizacija atliekama tiek jauninimo tikslais, tiek  kompleksiniam kuperozės (rožinės) gydymui. Esant pastarajai problemai tinka ne visos procedūros, ypač adatinės, tačiau redermalizacija visiškai saugi. Mano pacientės ne veltui šią procedūrą vadina "gintaro karoliais".

Ši procedūra negalima tada, jeigu žmogus yra alergiškas kuriai nors jos metu naudojamai medžiagai. Taip pat ji nerekomenduojama, kai veide vyksta koks nors infekcinis procesas, pvz., paūmėja herpesas. Specialaus pasiruošimo redermalizacijai nereikia, pakanka, kad gydytojas iš anksto papasakotų, kas tai yra, kaip atliekama, ko tikėtis procedūros metu (jaučiamas nedidelis diskomfortas) ir po jos. Natūralu, kad po visko oda būna šiek tiek paraudusi. Kaip ir po kitų panašių procedūrų kurį laiką po jos nerekomenduojama kaitintis saulėje, pirtyje, saugotis infekcijų ir būtinai gerti daugiau vandens nei įprastai.

Dažniausiai atliekamas redermalizacijos kursas, minimalus paketas – trys procedūros. Visgi jau po vienos pastebimos teigiamos tendencijos. Visuomet sakau pacientams: jeigu po pirmos procedūros pastebite odos skaistumą, padidėjusį stangrumą ir kitus teigiamus požymius, reiškia, tikrai verta tęsti kursą. Tiek hialurono, tiek gintaro rūgštį galima naudoti ir kitomis formomis – geriant maisto papildus, naudojant šiomis medžiagomis papildytą kosmetiką, serumus, kaukes, specialius tepalus. Tai naudinga, tačiau neduoda tokio stipraus efekto kaip redermalizacija, kuomet veikliosios medžiagos patenka tiesiai į probleminę zoną.

atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram
atidaryti
Instagram